31. 10. 2011.

Zimske čarolije



Za dekupaž sliku sam koristila ploču od gipsa ,koju sam već ranije napravila.Kako da napravite ploče od gipsa, možete pogledati kod blogerice Sanje  http://kreativnobysanja.blogspot.com/2011/08/gips.html.Ona je lepo sve opisala,i napravila tutorijal.Pre nego što sam našla njen post,dugo sam googlala,i ništa nisam našla o 
radu sa gipsom.


           Sličicu od ukrasnog papira, sa motivom zime(koju mnogo volim) sam iskoristila od dečijih poklona. Ploča od gipsa je veća od sličice ,što se može i videti na fotografijama,pa sam problem rešila dodajući okolo veštački sneg. Recept kako se pravi veštački sneg,nisam našla,pa bih volela da blogerice koje imaju više iskustva napišu nešto više o načinu pravljenja  u komentarima.
                                                                                                   

                                       
I male ruke su malo pomagale, pa su ušle u kadar :))

Sneg je pravljen od sode bikarbone,drvofixsa(lepak za drvo), i malo vode.Nanošen je cetkicom u malo debljem sloju,sa namernim neravninama.

Da bi se sličica bolje uklopila u veštački sneg i po njoj sam četkicom nanela malo na nekim mestima sodu bikarbonu i drvofix.
Znam da ima raznih kvalitetnih i skupih strukturnih pasta,ali ja volim da koristim većinu sastojaka iz kuhinje koje,verujem,svaka kuća ima,jer se bavim ovim iz hobija,kao što je i ovaj blog nastao iz hobija i želje da razmenjujem sa drugima ideje.

Sušenje prve slike i jos sličica koje čekaju svoj red.:)

                                  
Kukičani leptir.