31. 10. 2011.

Zimske čarolije



Za dekupaž sliku sam koristila ploču od gipsa ,koju sam već ranije napravila.Kako da napravite ploče od gipsa, možete pogledati kod blogerice Sanje  http://kreativnobysanja.blogspot.com/2011/08/gips.html.Ona je lepo sve opisala,i napravila tutorijal.Pre nego što sam našla njen post,dugo sam googlala,i ništa nisam našla o 
radu sa gipsom.


           Sličicu od ukrasnog papira, sa motivom zime(koju mnogo volim) sam iskoristila od dečijih poklona. Ploča od gipsa je veća od sličice ,što se može i videti na fotografijama,pa sam problem rešila dodajući okolo veštački sneg. Recept kako se pravi veštački sneg,nisam našla,pa bih volela da blogerice koje imaju više iskustva napišu nešto više o načinu pravljenja  u komentarima.
                                                                                                   

                                       
I male ruke su malo pomagale, pa su ušle u kadar :))

Sneg je pravljen od sode bikarbone,drvofixsa(lepak za drvo), i malo vode.Nanošen je cetkicom u malo debljem sloju,sa namernim neravninama.

Da bi se sličica bolje uklopila u veštački sneg i po njoj sam četkicom nanela malo na nekim mestima sodu bikarbonu i drvofix.
Znam da ima raznih kvalitetnih i skupih strukturnih pasta,ali ja volim da koristim većinu sastojaka iz kuhinje koje,verujem,svaka kuća ima,jer se bavim ovim iz hobija,kao što je i ovaj blog nastao iz hobija i želje da razmenjujem sa drugima ideje.

Sušenje prve slike i jos sličica koje čekaju svoj red.:)

                                  

9 коментара:

  1. Hvala ti na ovom tutorijalu (i Sanji, naravno, na uputama za gips:)), nikad mi ne bi palo na pamet iskoristiti sodu bikarbonu za ovako dobar efekt!! Stvarno izgleda predobro!!

    ОдговориИзбриши
  2. Really good idea for Christmas and the result is perfect, really lovely...
    Have a nice week.
    Anna

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo mi se jako svidja, bas je u praznicnom duhu! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Preslatko je ,ja bih za sneg iskoristila kokosovo brasno,neznam koliko je pametno ali probala bih ...slicice su pravi vesnici zime ,brrrr...

    ОдговориИзбриши
  5. Draga moja, savršeno su ti ispali odljevci i ti si samo potvrdila ono što sam ja pokušala, a to je da ne moramo juriti u trgovinu kupovati skupe odljevke nego se možemo snaći na različite načine samo se moramo dosjetiti što to imamo u kući :)))
    A tebi hvala za novi recept kako dobiti snijeg, na slici izgleda vrlo uvjerljivo!
    Slikica zimske idile se odlično uklopila u okruglu podlogu okruženu snijegom! Sve zajedno čista petica!
    Lijep pozdrav i tnx za link :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Drago mi je da vam se dopalo.
    Hvala vam svima na komentarima,i želim vam prijatan vikend.:)

    ОдговориИзбриши
  7. Baš ti je super ispala, hvala ti na komentaru i posjeti :))

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentarima

Kukičani leptir.